Zápis ze 4 dne měsíce Setby 2020

Dobrý holubi světlušky se vracejí z dovolené… tedy pokud se dá za dovolenou považovat kvedlení nemrtvých na Northrendu. Jisté je jedno: Berthall je zpět! V dalších dnech by se ze severu měl navrátit i zbytek jeho rodiny.

Po dlouhé době střechu strážnice opět okupuje drak a peleší se tam jako by mu to patřilo. Dokud se nepropadne do Lordovy pracovny, bude to v pořádku.

Povídá se, že seznámení navrátivšího se velitele se situací a současným děním zabralo celý večer.

Hlídky debatují o tom, že Cecilka a druhá lidská kurtizána se pomalu dávají dohromady. I trollka se probrala, byť je údajně zelená jak goblinské tapety. Obě elfky jsou prý na tom hodně špatně – decentně řečeno.

Podkoní Sven se nechal slyšet, že na informaci o tom, že velí Kevhorn, zareagoval Berthall překvapeným: „Ten dědek ještě žije?“ a Phillovým:“Ten dědek jenom kvete!“ Těžko říci, jak to druhý jmenovaný myslel… v tuhle roční dobu se zelenají i ghůlové.

Říká se, že Hann ten večer naléval na účet podniku… a zřejmě musel sdělit oproti své současné mlčenlivosti i něco navíc, neb velitel Bert strávil další ráno pečlivým studiem záznamů z posledních akcí.

Lord se patrně definitivně zbláznil. Nařídil Phillovi inspekci veškerých okolních dostupných bordelů.

Návrat Berthalla ocenila i felčarka. Uvítala jej jak ztraceného syna (kdyby nějakého měla) a když dojde na nejhorší a Bert by se zase někde zrakvil, některá z pacientek prý mu jistě udělá v posteli trochu místa.

Hlídač Corwin přnesl od krchova na Vraním vrchu zprávu, že na zbytcích protější farmy se to začíná jaksi hýbat. Neoznámil ale co se tam hemží – celá věc bude chtít prozkoumat.

COMMISSION: Pinup Troll | Art Amino

Napsat komentář